Universitatea Lucian Blaga din Sibiu si Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala (ADIS), au lansat recent proiectul “Invatamant superior medical orientat catre aplicarea unui tratament nediscriminatoriu al pacientilor”.
Cu ocazia lansarii proiectului, Ioan Bondrea, Rectorul ULBS Sibiu, a declarat ca ceea ce gandim prin actul medical, ca și prin actul educational, trebuie sa fie nediscriminatoriu, sa se adreseze tuturor acelora care au nevoi medicale, de tratament, de asistenta. Este vorba de a oferi echitate in actul medical populatiei, indiferent despre ce populatie vorbim.
Alina Ungureanu, președinte al ADIS și coordonator al partenerului in proiect, a amintit in cadrul conferintei ca Asociatia pentru Dezvoltare și Incluziune Sociala a lansat din 2011 o propunere de curs universitar anti-discriminare care in prezent este predat in cinci universitati și facultati de medicina, iar efortul proiectului va consta in a transforma acest curs din optional, cum este in prezent, intr-unul obligatoriu.
Proiectul „Invatamant superior medical orientat catre aplicarea unui tratament nediscriminatoriu al pacientilor” este un proiect cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul isi propune cresterea performantelor Universitatii Lucian Blaga din Sibiu, prin adaptarea programelor de studii de licenta la nevoile si cerintele pietei muncii, care sa imbunatateasca accesibilitatea, eficacitatea si echitatea serviciilor medicale oferite populatiei. (A.D).